chatbbot

ChatGPT: Το νέο AI chatbot που ίσως αντικαταστήσει τον άνθρωπο

Το νέο AI chatbot με την ονομασία ChatGPT του OpenAI του Elon Musk, είναι πραγματικά αρκετά έξυπνο που ίσως αντικαταστήσει τους ανθρώπους!

Οι ειδικοί έχουν μείνει έκπληκτοι από την ικανότητα γραφής αυτού του εργαλείου, την ικανότητά του να χειρίζεται σύνθετες εργασίες καθώς και από το πόσο εύκολο είναι στη χρήση.

Η τεχνολογία AI chatbot είναι μία από τις πιο επαναστατικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Ένα από τα πιο καινοτόμα νέα εργαλεία που προέκυψαν από αυτή την τεχνολογία είναι το ChatGPT, ένα υπερσύγχρονο AI chatbot που μπορεί να παράγει κείμενο όπως οι άνθρωποι.

Τι είναι το AI bot ChatGPT;

Το ChatGPT είναι ένα πρωτότυπο chatbot τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε διάλογο, το οποίο μπορεί να κατανοεί τη φυσική ανθρώπινη γλώσσα και να παράγει λεπτομερές γραπτό κείμενο που μοιάζει με κείμενο γραμμένο από άνθρωπο.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη της οικογένειας GPT – ή Generative Pre-Trained Transformer – της κατηγορίας AI παραγωγής κειμένων. Με αυτό το νέο AI, μπορείτε να δημιουργήσετε ρεαλιστικά κείμενα πιο γρήγορα από ποτέ!

Ποιός το έφτιαξε;

Το νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης προέρχεται από το ίδρυμα OpenAI, το οποίο ιδρύθηκε από τον Elon Musk.

Σύμφωνα με ένα blog post από την εποχή εκείνη, ο Musk ίδρυσε τη νεοσύστατη επιχείρηση μαζί με άλλους επενδυτές της Silicon Valley, μεταξύ των οποίων ήταν και ο επενδυτής τεχνολογικών επιχειρηματικών κεφαλαίων Sam Altman, στα τέλη του 2015. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του ερευνητικού κέντρου ήταν να “προωθήσει την ψηφιακή νοημοσύνη με τον τρόπο που είναι πιο πιθανό να ωφελήσει την ανθρωπότητα”.

Αφού ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter έμαθε ότι το OpenAI χρησιμοποιούσε τη βάση δεδομένων της πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς σκοπούς, πήρε αποστάσεις από την εταιρεία και έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι έβαλε παύση.

“Πρέπει να υπάρχει περισσότερη κατανόηση για τη δομή διακυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα έσοδα στο μέλλον”, δήλωσε.

“Το OpenAI όταν ιδρύθηκε ήταν ανοικτού κώδικα και μη κερδοσκοπικό, αλλά αυτό δεν είναι πλέον αλήθεια”

Πώς λειτουργεί το ChatGPT;

Το σύστημα, το οποίο εκπαιδεύεται από τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, έχει ως στόχο να παρέχει στους χρήστες πληροφορίες και να απαντά σε ερωτήσεις μέσα από μια διεπαφή συζητήσεων.

Το AI εκπαιδεύεται με ένα μεγάλο τμήμα κειμένου από το διαδίκτυο.

Το OpenAI δημιούργησε τη νέα τεχνητή νοημοσύνη με γνώμονα την απλότητα. “Χρησιμοποιώντας μια μορφή διαλόγου, το ChatGPT μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις follow-up, να παραδέχεται όταν κάνει λάθος, να αμφισβητεί λανθασμένες δηλώσεις και να απορρίπτει ακατάλληλα αιτήματα”, ανέφερε το ίδρυμα OpenAI σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Οι πρώτοι χρήστες έχουν περιγράψει την τεχνολογία ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση της Google, επειδή είναι σε θέση να δώσει περίπλοκες απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις – όπως πώς να γράψετε κώδικα, να διορθώσετε θέματα layout και να πραγματοποιήσετε έρευνες βελτιστοποίησης.

Υπάρχουν πολλές πιθανές εφαρμογές στον φυσικό κόσμο για αυτή την τεχνολογία, όπως η παραγωγή περιεχομένου για ιστότοπους, η απάντηση σε ερωτήματα πελατών, η παροχή συστάσεων και η δημιουργία αυτοματοποιημένων chatbots.

Ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, δήλωσε ότι το σύστημα αυτό ήταν απλώς μια επίδειξη του τι είναι δυνατό να γίνει στο μέλλον. Συνέχισε λέγοντας ότι σύντομα θα έχουμε βοηθούς που θα μας μιλούν και θα απαντούν σε ερωτήσεις όπως θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος. Αυτές οι μηχανές θα είναι τελικά αρκετά προηγμένες ώστε να αναλαμβάνουν εργασίες για εμάς και να ανακαλύπτουν ακόμη και νέα κομμάτια γνώσης.

Μπορεί το ChatGPT να αντικαταστήσει ανθρώπους;

Οι άνθρωποι λένε ότι οι θέσεις εργασίας που βασίζονται στην παραγωγή περιεχομένου μπορεί να γίνουν ανύπαρκτες, όπως για παράδειγμα οι θεατρικοί συγγραφείς, οι καθηγητές, οι προγραμματιστές και οι δημοσιογράφοι.

Από τότε που κυκλοφόρησε, οι μελετητές με το εργαλείο έχουν παράγει απαντήσεις σε ερωτήσεις διαγωνισμάτων που ισχυρίζονται ότι θα έπαιρναν άριστα αν τις έδινε ένας φοιτητής. Επίσης, οι προγραμματιστές έχουν χρησιμοποιήσει το εργαλείο για να βρουν γρήγορα λύσεις σε ασκήσεις με κώδικα σε δύσκολες γλώσσες προγραμματισμού μέσα σε δευτερόλεπτα.

 

Ορισμένοι έχουν προτείνει ότι, επειδή η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παράγει γραπτό κείμενο που μοιάζει με ανθρώπινο, θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους.

Αν και το chatbot είναι προηγμένο για τον τομέα του, δεν έχει ακόμη την ικανότητα λήψης ηθικών αποφάσεων ή της κριτικής σκέψης κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοσιογραφία.

Οι τρέχουσες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για το ChatGPT λήγουν το 2021, καθιστώντας ορισμένες αναζητήσεις και αιτήματα άχρηστα. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ομολογήσει ότι το ChatGPT μπορεί να δίνει ανακριβείς απαντήσεις και διανέμει ψευδείς πληροφορίες ως αλήθεια- γράφοντας “απαντήσεις που ακούγονται αληθοφανείς αλλά είναι λανθασμένες ή ανούσιες”.

Το OpenAI δηλώνει ότι είναι δύσκολο να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει αξιόπιστη πηγή πληροφοριών στα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση του μοντέλου. Επιπλέον, η εκπαίδευση υπό επίβλεψη μπορεί να είναι ανακριβής “επειδή το ποια θα πρέπει να είναι η ιδανική απάντηση εξαρτάται από το τι γνωρίζει το μοντέλο, αντί από το τι γνωρίζει ο άνθρωπος-επιδεικνύων”.

 

Source

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *